empresa online

3 idees principals i que has de saber si el teu negoci encara no opera ON LINE.

He llegit no fa gaire un parell d’entrevistes força actuals a Francois Nuyts, qui va ser l’antic director general d’Amazon a Espanya i a Italia. I d’entre unes quantes coses interessants que he pogut llegir, me n’he quedat amb tres que em sembla són les més interessants a remarcar. 3 idees principals i que has de saber si el teu negoci encara no opera ON LINE.

La primera, i és una molt bona afirmació penso (hi ha gent que pensa el contrari). Encara no és tard perquè els petits negocis se sumin al món online. I menys ara, que la pandèmia consolida les tendències de consum per internet.

Cada vegada hi ha més consumidors que compren en línia, el que significa que també hi ha més oportunitats. I això contrasta amb una reveladora dada d’un estudi publicat fa uns dos mesos si no estic equivocat:

Menys del 25% de les pimes espanyoles estan preparades per vendre a internet.

No hay texto alternativo para esta imagen

Així que mentre gegants com Amazon han vist com es disparen les seves vendes, un munt de petits negocis depenen (o han depès) d’ajudes per evitar la fallida.

Bé. Quina importància té això per a tu?, et demanaràs.

Doncs que si fins ara has operat amb el teu negoci de forma offline, estàs en un moment daurat per digitalitzar la teva activitat. Ara és un molt bon moment per fer el pas!.

Que si fins ara has treballat amb clients de forma presencial, estàs en el moment perfecte per traslladar el teu negoci de consultoria o coaching a l’entorn online i aconseguir més clients.

Que si ets professional de serveis (dissenyador, redactor, community manager, traductor…) és el teu moment per créixer. El mercat està canviant (més ràpid del què us penseu) el patró de comportament dels consumidors també, i la tecnologia que fa possible operar 100% en línia ja existeix.

La segona cosa interessant que diu el senyor Nuyts, és que qualsevol professional, negoci o companyia que se centri a vendre per internet el millor que sap fer, és capaç de competir amb qualsevol. La mida del negoci no importa.

Quina importància té això per a tu?

Fàcil: que el futur (i el present) és dels professionals i negocis que triïn el camí de l’especialització i s’allunyin del que és generalista. I que aquesta és la millor manera de fer-te fort en el teu mercat, posicionar-te com un referent i atraure més i millors clients.

Us convido a seguir llegint l’article complert al meu perfil de Linkedin aquí

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *